Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA ViaBill MobilePay

Guide: Hvordan monterer du et solsejl, og hvad skal du bruge af tilbehør?

oprettet d.

Guide: Hvordan monterer du et solsejl, og hvad skal du bruge af tilbehør?

Der findes mange måder man kan opsætte et solsejl. Det kan klares med line/reb, men hvis du vil gøre det lettere for dig selv, kan du tilføje eks. frølår, fjedre og karabinhager.

I dette skriv vil der kort gennemgås, hvordan alt monteringsudstyret bruges med eksempler, som du kan lade dig inspirere af.

 

Line til montering

Vores line er fremstillet af slidstærkt polyester med en hårdkerne. Linen er 5mm tyk, og den passer til alt tilbehøret på siden. Linen et populært stykke tilbehør til solsejl, der tages ned et par gange i løbet af sæsonen.

Vi sælger line i forskellige længder, så du selv kan tilpasse den til monteringen. Har du en permanent opsætning solsejl, bør du overveje metalkæder.

 

Karabinhage

Karabinhagen kendes for dens hurtige låsemekaniske og alsidighed, hvorfor den er velegnet til montering af solsejl. Det er nemmest at købe to karabinhager pr. hjørne, da det giver mulighed for: 1. hurtigt skille solsejlet fra monteringsudstyret 2. Skille udstyret fra monteringspunktet.

Frølår i rustfristål eller nylon

Et frølår kan anbefales til alle solsejl, da det gør nemt at indstille solsejlet hurtigt uden at skulle lave knuder. Et frølår er den mest almindelige måde at fastholde en line på til solsejl.

Vores frølår er enten af slidstærkt nylon eller rustfristål.

 

Frølår til vandret opstramning

Et frølår til vandret opstramning er smart til de mindre solsejl. Og der hvor der ikke er mulighed for at montere et frølår på stolpe/mur. Den fungerer ligesom teltbarduner, og et frølår gør det nemt at lave en hurtig opstramning af linen.

 

Fjeder

En fjeder aflast solsejl og monteringspunktet, så sejlet lettere kan bevæge sig med vind og vejr. Den anbefales til store sejl med eller uden permanente montering. Fjederen kan bruges på alle hjørner, hvis man ønsker den optimale aflæstning.

Vi har to størrelser: En lille til sejl under 25m2 og en til sejl over 25m2. De er alle udført i rustfristål og holder derfor i mange år!

 

Bardunstrammer

En bardunstrammer er perfekt til de permanente monteringer, der kræver småjusteringer som vedligeholdelse. Særligt store sejl har gavn af denne løsning, da kan være svære at spænde op med håndkraft. Man bør bruge mindst 2 pr. Hjørne på både trekantede og firkantede solsejl.

Bardunstrammerne er udført i rustfritstål og fås i to størrelser: En lille til små sejl og en stor til større sejl på over 20m2.

 

Blokhjul - en investering i hurtig montering

Vi anbefaler blokhjul til solsejl over 25m2, da det gør det lettere at betjene og justere sejlet. Særligt de vandafvisende/vandtætte solsejl kan have glæde af et blokhjul, da det skal justeres mere end de vandgennemtrængende varianter af sejl.

Blokhjulet er fremstillet i rustfristål, og den kombineres med karabinhage og line til solsejlet.

 

Klampe

Klampen hjælper med at låse linen og holder styr på enden. Mange kender den fra almindelige flagstænger, og vælger derfor den frølår. Klampens funktion er fuldstændig magen til et frølår - Det er kun et spørgsmål om smag.

Klampen er fremstillet i rustfristål og du kan have glæde af den i mange år.

 

Nyd aftensolen, uden at blive blændet

En opsætning du bør overveje, når du skal købe et solsejl er en “flitsbue”-opstramning. Den giver hældning på sejlet, som forhindrer skrape solstråler, som er ideelt til aftensol på terrassen. 

 

Til det skal du bruge:

  • 2 stk øjeplade
  • Line
  • 1 blokhjul
  • 1 karabinhage
  • 1 frølår

Se hvordan du betjener det i videoen:

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar