Dankort + VISA/Dankort VISA Electron Mastercard VISA ViaBill MobilePay

Solsejl - ofte stillede spørgsmål

Her finder du de mest stillede svar og spørgsmål om vores solsejl, sådan helt generelt. Vi er en af Danmarks førende virksomheder inden for solsejl, og fordi vi har så mange varer og ydelser på vores webshop, vil der naturligvis også være spørgsmål til disse område. Vi svarer hurtigt på mails, og tager telefonen med et smil :) Her har vi samlet de mest stillede spørgsmål, og håber at du nemt og hurigst kan finde dine svar her. 

Vi har også besvaret spørgsmål inden for andre kategorier som du finder her:

 

Er jeres solsejl vandtætte?

De vandafvisende solsejl holder til meget vand inden det trænger igennem stoffet. Solsejlet er lavet af polyester med en vandafvisende coating. Materialet gør sejlet er nemt at strække ud, samt at det ikke larme når det blæser. Vi betragter selv vores solsejl vandafvisende solsejl som vandtætte - Men der kan forekomme vanddryp igennem syninger ved kraftig regn, så vi bruger begrebet 'vandafvisende'. 

 

 

Ønsker du et 100% vandtæt solsejl i et kraftigere stof med ekstra kraftig coating? Få det skræddersyet hos os - Læs mere om materialet og beregn prisen.  

 

I har flere typer solsejl - hvad er forskellen?

Herunder beskrives vores 2 typer standard solsejl. Altså de sejl om vi har liggende på lager, og som kun findes i faste størrelser. Den primære forskel ligger i om sejlet er vandafvisende eller vandgennemtrængende. 

Vores vandafvisende solsejl er meget populær blandt boligejere, da det både giver læ og skygge. Ulempen ved dette solsejl, er at det kræver hældning på minimum 20 grader for at vandet kan løbe af solsejlet. Hvis ikke man har nok hældning, skal solsejlet tages ned efter brug, eller når vejrudsigning lover regn og kræftig blæsevejr.

 

Det vandgennemtrængende solsejl er mest populær blandt institutioner, skoler, virksomheder, restaurationer, mv, som alle har det fælles behov, at sejlet skal kunne klare både regn og vind, hvis det ikke bliver afmonteret i tide - f.eks. i weekender og ferier hvor ingen er til stede på arbejdspladsen.

 

Skal jeg vælge et vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl?

Om du køber et vandtæt eller vandgennemtrængende solsejl kommer an på, hvad det skal bruges til og, hvor det bruges.

Ønsker du kun et solsejl, der skal bruges som beskyttelse mod solen, er det rigeligt med den vandgennemtrængende model. Mangler du derimod et solsejl, der ikke kun giver skygge, men også læ for regn, bør du tage et nærmere kig på en vandafvisende model

Du kan også få syet et 100% vandtæt solsejl hos os, der beskytter mod al slags vind og vejr, hvis du et sejl der kan det hele.

 
 

Kan jeg få solsejl i specialmål?

Ja - Vi fremstiller solsejl på mål, lige efter dit ønske. Du kan selv beregne prisen her - Ellers kan du skrive til os, så hjælper vi dig gerne i mål med dit næste projekt :)

 

Skal jeg vælge et vandafvisende eller vandgennemtrængende solsejl?

Om du køber et vandtæt eller vandgennemtrængende solsejl kommer an på, hvad det skal bruges til og, hvor det bruges.

Ønsker du kun et solsejl, der skal bruges som beskyttelse mod solen, er det rigeligt med den vandgennemtrængende model. Mangler du derimod et solsejl, der ikke kun giver skygge, men også læ for regn, bør du tage et nærmere kig på en vandafvisende model

Du kan også vælge et at få syet et 100% vandtæt solsejl, der beskytter al slags vind og vejr, hvis du et sejl der kan det hele.

 

Syr I solsejl på mål?

Ja! Vi er en af Danmarks førende leverandører af skræddersyede solsejl og læsejl. Vi har 4 tekstiler, som fås i mange flotte farver, der passer til alle formål. Du læse mere om materialerne på nedenstående links:

 

Kommer I ud og måler op?

Ja - vi laver opmålinger mod betaling. Vi dækker hele Danmark fra vores hovedkontor på Fyn. Vores team er uddannet til at stå for professionelle projekter fra start til slut, så du ikke skal bekymre dig om noget. 

Har du brug for en monteringsløsning med opmåling, nedstøbning af stolper samt montering gør vi gerne det. 

Vi anbefaler, at du booker en gratis telefonkonsultation, så hjælper vi dig gerne med alle dine spørgsmål og et uforpligtende tilbud :) 

 

Laver I opsætning og montering? 

Ja - Du kan hyre os til store og små projekter. Det er også muligt at booke en gratis telefonkonsultation med en af vores specialister. De rådgiver dig gerne om hvordan du hurtigst og bedst kan designe et flot udemiljø.
 

Hvor kan man montere et solsejl?

Et solsejl kan monteres på alt fra husmure, stolper, træer eller jordanker. Hvis du ikke har eksisterende monteringspunkter, kan du købe stolper her hos os. Vores stolper fås i ubehandlet robiniatræ eller i galvaniseret stål med glidebeslag.

Metalstolpen har vi selv designet med et smart glidebeslag, der gør det let at justere sejlets højde eller hældning efter sol eller regn. På den måde fås en dynamisk montering, der kan tilpasses nemt og hurtigt. Stolpen leveres med et nedstøbningsrør, så du kan fjerne stolpen, når sejlet ikke er i brug.

Vores træstolpe er fremstillet i robiniatræ, som leveres i sundt kernetræ, der er ubehandlet og afbarket. Træet er egner sig godt til udendørs brug og kan holde i 10-15 år uden imprægnering. Stolperne leveres i 2 tykkelser, der egner sig godt til alle udemiljøer.

 

Hvor kan du bruge et solsejl? - Solsejl inspiration

Et solsejl kan bruges mange steder til både skygge og læ - f.eks. på terrassen, i haven og legepladser eller som overdækning til fester. Vi har endda kunder, som har taget deres solsejl med på ferie eller til events. Solsejl spreder hygge - især hvis man kombinere flere sejl med hinanden. Alt i alt er solsejl en meget alsidig afskærmning, som man selv kan sætte sit eget præg på.

Se vores kundegalleri, hvor du kan lade dig inspirere af de mange kreative løsninger. 

 

Hvorfor skal jeg vælge et solsejl? 

Et solsejl er et godt alternativ til markiser og parasoller, da sejl er lettere sikre mod vind og vejr. Dertil kræver de mindre håndtering og er ofte et billigere alternativ. 

Solsejl er også et godt sted at finde skygge, når UV-indekset er højt midt på dagen. Vores sejl giver op til 90% beskyttelse mod UV-stråler. Et solsejl skaber også hygge og afslappende oaser i haven og andre udemiljøer. 

Det er også muligt at få et vandafvisende solsejl, hvor vandet løber af dugen, når det monteres med hældning på minimum 20 grader.

 

Syr I læsejl?

Ja, vi syr læsejl til f.eks. altan og pergola. Du kan bruges vores beregner til at finde en pris, som kan bestilles direkte via siden. Der skal angives mål, materialevalg og afstand mellem hullerne, så er du klar til at hænge det op så snart det modtages med posten!

 

Hvor meget kurver et solsejl indad?

Kurvens på solsejlet kommer an størrelse dets størrelse, som variere i dybden fra 13-25 cm:

 • Hvis siden er under 5 meter vil kurven være 13-16 cm
 • Hvis siden er fra 5-8 meter vil kurven være 16-18 cm
 • Hvis siden er over 8 meter vil kurven være ca 25 cm

Hvis solsejlet er aflangt, så vil en korte side typisk have en kraftigere indadgående kurve, for at solsejlet kan strammes ordenligt op.

 

Hvad er jeres solsejl lavet af?

De vandgennemtrængende solsejl er fremstillet af et kraftigt tekstil kaldet HDPE. HDPE er slidtstærkt materiale, som nemt finder igen.

De vandafvisende solsejl er lavet af polyester, der giver læ for mindre byger. Vi specialsyr vandtætte solsejl af polyester, med en kraftig coating, der er det samme man bruger til markiser og kalecher.

 

Hvad er forskellen på jeres solsejl og dem man kan købe i et byggemarked? 

Vores sejl er i god kvalitet, og de er gennemtestet af flere tusinde kunder. Det er meget sjældent at der er fejl i produkterne, og hvis det forekommer, er vi selvølgelig hurtige med en løsning. Vi sørger for at sortimentet altid lever op til vores høje kvalitetskrav.

Der findes rigtig mange produkter på markedet, så det kan være svært for os at angive den præcise forskel på vores og de "billige solsejl" som findes i nogle byggemarkeder. En ting som oftes hænger sammen, er pris og kvalitet. Selvom om 2 produkter umiddelbart ligner hinanden, så kan der være stor forskel på disse elementer:

 • Type og kvalitet af stof / tekstil
 • Vægt pr m2
 • Tæthed i vævningen
 • Coating - (type/tykkelse)
 • Gennemgående kantbånd - (dette er ikke en selvfølge) 
 • Præcision i opmåling og udførelse, hvilket er afgørende for om sejlet kan strammes op
 • Metalringe - rustfri eller forzinket
 • Korrekt tilbehør
 • Vejledning, service, inspiration, erfaring

Et dårlig solsejl har en kortere levetid, kan være svært at bruge korrekt, samt give ringere beskyttelse mod UV-stråler eller læ for nedbør. Læs mere om forskellen på vores solsejl og dem fra byggemarkeder.

 

Hvor lagt skal der være fra solsejlet og ind til muren eller stolpen?

Det bedste resultat opnås, når du sørger for at der er god plads, mindst 30 cm og maks 2,5 m, så sejlet kan strække sig uden folder og der er plads til monteringen. Vi anbefaler, at du venter med at lave monteringspunkterne til du har modtaget sejlet.
 

Hvilke mål skal jeg oplyse?

Målet som du giver os, er det yderste mål på solsejlet - altså fra ring til ring. Det er også det mål, som du skal oplyse, hvis du vil have specialsyet solsejl hos os.