• Vi er i gang med at bygge om på siden - derfor kan enkelte funktioner og noget indhold være midlertidigt begrænset
Kontakt os her">

Solsejl over sandkasse

oprettet d.

Solsejl over sandkasse

At lege i sandet, bygge et sandslot eller grave med en spand og en skovl er alle kærkomne aktiviteter for børn. Derfor er det ikke overraskende, at børnehaver, skoler og andre offentlige institutioner med børn har en sandkasse, som børnene kan lege i.

Sandkasser er en integreret del af børns barndom, men ofte er vejret et problem. Alt efter sandkassens placering og størrelse står den typisk i den brændende sol uden nogen beskyttelse. Lige så sjov en sandkasse kan være, bør der trods alt altid overvejes muligheder for at beskytte børnene bedst muligt.
Et solsejl er en rigtig god mulighed som solbeskyttelse, så børnene kan lege frit i sandkassen uanset tidspunkt på dagen. Det er værd at vælge et solsejl, der ikke kun ser godt ud, men også giver den ønskede beskyttelse. Her finder du mere information i forhold til, hvad du bør vide, når det kommer til et eller flere solsejl over sandkasse.

 

Overdæk sandkassen og beskyt børnene optimalt mod solens stråler

I dag er vi langt mere bekendte med, hvor skadelig solen rent faktisk kan være. Som pædagog eller institutionsleder ved du derfor sikkert allerede, hvor vigtigt det er at beskytte børn mod solens stråler. For at børn kan lege sikkert udenfor selv på de varme sommerdage, er det herved en fordel med steder, hvor der er skygge såsom i sandkassen.

Nogle børn kan nemlig sidde i lang tid og lege i sandkassen. Det kan potentielt ende med en solskoldning eller andre ting, hvis barnet ikke har fået et godt lag solcreme på eller, hvis solen bager kraftigt den specifikke dag. Sådan en situation kan undgås ved at tilføje nemme og praktiske løsninger, når det kommer til solbeskyttelse.

Det er blandt andet muligt at overdække sandkassen med et solsejl. Det betyder ikke noget, om sandkassen er lille, stor, trekantet eller firkantet. Lige meget hvordan sandkassen ser ud, er der mulighed for at finde et passende solsejl.

 

Opnå de mange fordele ved at placere et solsejl over sandkassen


En ting er sikker: En sandkasse hører hjemme, hvor der er børn. Men for at børnene kan lege forsvarligt i sandkassen selv, når solen skinner, er det værd at overveje at placere et solsejl over den. Der er nemlig flere vigtige fordele, som en sandkasse med et solsejl over tilbyder. 

En sandkasse med et tag, såsom et solsejl, ser smukt ud. Det vil sige, at sejlet kan give et rigtig fint udtryk til udemiljøet i den pågældende offentlige institution. Der kan eksempelvis vælges et eller flere solsejl i flotte farver eller i spændende former.

Ydermere kan denne løsning skabe en masse glæde hos børnene. Det vil føles mere som en hule eller som et lille hus, når de sidder og leger i sandkassen. Med et solsejl over sandkassen kan børnene ligeledes lade som om, at de er ombord på et piratskib.

 

Men udover det sjove har et solsejl fordele, der er afgørende for beskyttelsen af børnene samt, hvor meget og hvor længe sandkassen kan bruges. For det meste står sandkasser direkte i solen, hvorfor et solsejl kan tjene som solbeskyttelse og give skygge. 

Ikke alene er børnene beskyttet, men de har også mulighed for at tilbringe længere tid udendørs. Med et solsejl over sandkassen får du altså en optimal og sikker beskyttelse for børn, der leger i sandkassen.

Takket være skyggen forbliver sandet desuden behageligt og køligt. Selvfølgelig kan diverse legetøj, møbler og lignende også placeres under sejlet sammen med sandkassen, hvis der er plads til det. Derudover er sandet i sandkassen beskyttet mod snavs og skidt. Det kan være alt lige fra blade til grene og fugleklatter.

 

Hvilket solsejl bør vælges til over en sandkasse?

Er du på udkig efter et sejl til over en sandkasse i en offentlig institution, er det en fordel at vælge et vandgennemtrængende solsejl. Et vandgennemtrængende solsejl i en høj kvalitet kommer med en lang række af fordele.

Med denne type af solsejl behøver du ikke konstant at tage det op og ned. Vand fra regnbyger vil nemlig ikke samle sig på sejlet, men i stedet trænge igennem. Dette er perfekt til både børnehaver, vuggestuer og andre offentlige institutioner, hvor der ikke er tid til hele tiden at vedligeholde sejlet eller fjerne det og sætte det op igen.

Endvidere kan dette solsejl blive siddende oppe selv i kraftig blæst, hvorfor det ikke behøver at blive fjernet i løbet af sommeren. Dog kan det nemt tages op og ned, hvis der er brug for det.

Er et vandgennemtrængende solsejl ikke løsningen, eller er der brug for flere forskellige solsejl, er det værd at overveje en vandtæt model. Et vandtæt solsejl sørger for en tør sandkasse samt tørre børn, der kan sidde i ly for regnen såfremt, at det monteres med en hældning. Når det regner, bliver de fleste sandkasser til et muddersted. Men det kan undgås ved at placere et vandtæt solsejl over den.

Udover ovenstående solsejl er det yderligere muligt at finde en masse billige standardsolsejl, der også kan placeres over en sandkasse.

 

Vær altid opmærksom på solsejlets UV-beskyttelse

Ved køb af et solsejl skal der overvejes alt lige fra størrelsen til farven, formen og så videre. Men der er en anden ting, der er lige så vigtig (hvis ikke vigtigere) end disse faktorer.

Det er nemlig yderst vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle solsejl, som tilbyder en tilstrækkelig UV-beskyttelse. Især de allerbilligste produkter på markedet vil ikke kunne beskytte børnene nok mod solens stråler. Derfor er det altafgørende at tjekke, om det specifikke solsejl har en høj UV-beskyttelse inden køb.

Hvis solsejlet ikke tilbyder en UV-beskyttelse, eller har en meget lav UV-beskyttelse, anbefales det ikke, at det bruges til over en sandkasse. I stedet er det en god idé at kigge videre efter et solsejl til over sandkassen med en høj UV-beskyttelse.

 

Et solsejl er en pålidelig beskyttelse til over sandkassen

Alle børn bør have mulighed for at lege udenfor sikkert. I sandet kan børn få travlt og lade deres kreativitet få frit løb. En sandkasse med et solsejl over kan være en god mulighed for alle offentlige institutioner, der prioriterer kvalitet og børnenes sikkerhed fremfor alt.

Noget af det bedste ved et solsejl i forhold til andre solafskærmningsløsninger er, at det er relativt nemt at sætte et solsejl op over en sandkasse.

Monteringen er noget, som de fleste kan klare, og det er samtidigt forholdsvist nemt at tage det ned om efteråret og vinteren også. Er der ikke mulighed for selv at opsætte solsejlet, kan der altid hyres en håndværker til at hjælpe.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar