Bliv klogere på solsejl og montering med vores videoer

Der findes uendelig muligheder for at skabe smukke uderum med solsejl. Solsejl er mere alsidigt og vedligeholdesesfrit (og ofte billigere) end markiser eller parasoller. Vi har samlet videoer, som forklarer og guider dig til, hvordan du får mest ud af dit næste projekt med solsejl. 

Og har vi ikke en video til dit spørgsmål, findes svaret helt sikkert på vores FAQ om solsejl.

 

Hvordan placeres stolper til solsejl korrekt, og sådan bør de støbes i jorden

Her er alt du skal vide om placering og støbning af stolper til solsejl. Vi har taget udgangspunkt i metal stolper, men princippet gælder også træstolper.

Særligt vandtætte og vandafvisende solsejl har behov for korrekt placering af stolper, da de skal være spændt godt ud, så regnvandet ikke samler sig på sejlduggen. Det er en fordel at placerer stolpen med en hæld bagud, således den bedre kan modstå trækket, når sejlet spændes ud. 

 

Vi anbefaler alle vores kunder at støbe deres stolper 1 m ned i jorden med beton. Det danner et solidt fundament, så stolpen kan holde til vægten fra sejlet. 

 

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål om stolper til solsejl, kan du læse mere om det her i vores FAQ.

Guide: Vælg det rigtige solsejl, og sådan bestilles et skræddersyet solsejl online 

 

Vi fører 3 typer solsejl i standard mål: vandafvisende, vandgennemtrængende og ekstra vindstærk vandgennemtrængende (velegnet til skoler, legepladser og institutioner). De har egenskaber, der passer til forskellige formål og ophæng. 

De vandafvisende solsejl kræver mere håndtering, da de både skal have en hældning på minimum 20 grader, og samtidig er mere følsomme overfor kraftig vind. Det er derfor mange husejere vælger denne type, da de ofte har solsejlet hængende ude i sommermånederne, hvor vejret kan være utilregneligt. De vandgennemtrængende og ekstra vindstærke solsejl er velegnet til f.eks. institutioner og børnehaver, som mangler lidt læ for solen, men har minimal tid til at holde øje med sejlet. Sejlene kan hænge ude det meste af året og kræver minimal håndtering og vedligeholdelse.    

Ønsker du at vide mere om solsejl eller mangler du svar på et spørgsmål om dem, kan du læse mere i vores FAQ om solsejl.

Vi har 4 forskellige tekstiler som vi skræddersyer solsejl i, som du kan bestille direkte på vores hjemmeside. Har du alligevel spørgsmål til dit sejl eller beregningen, kan du altid kontakte os på mail. 

 

Enterprise projekter - opmåling, nedstøbning og montering af solsejl

 

 

 

Vi tilbyder ikke længere totalenterprise igennem SolsejlSpecialisten, men arbejder tæt sammen med Anders, som har firmaet Ama Entreprenør. Anders kan klarer alt med solsejl - opmåling, støbning af stolper og montering, og har 5 års erfaring med vores produkter. Anders  dækker hele Danmark, og du vælger hvor meget han skal gøre for dig. Læs mere: https://solsejlspecialisten.dk/montage-opmaling/ 

Nedbørssimulator - Sådan virker vores solsejl i regnvejr 

Det vandafvisende solsejl (160g/m2) fås i 6 forskellige i 5 farver, som passer perfekt til enhver have eller terrasse. De vandafvisende solsejl holder vandet ude, men du kan forvente at det drypper fra syningerne efter et par timer.

Det vandgennemtrængende solsejl i 180g/m2 fås i 4 forskellige størrelser i beige eller sølvsort. Solsejlet er velegnet til skabe skygge i have, på legepladsen eller terrassen. Regnen løber igennem solsejlet, og det samme gør vind så det er velegnet til at hænge ude det meste af året. 

 

 

Vi har fast 8 solsejl på lager i dette ekstra vindstærke materiale (320g/m2). Materialet kaldes Legeplads/BørnhavePRO da det er velegnet til virksomheder og erhverv, hvor der ikke er meget tid til at holde øje med sejlet. Det har ekstra stærke v-ringe og bredere kantbånd, som gør det velegnet til at hænge ude det meste af året.

 
Vi skræddersyer legepladsPRO, hvis ikke du kan finde den rette størrelse på webshoppen. 

Vi skræddersyer solsejl i dette vandgennemtrængende materiale (180g/m2) i 7 flotte farver. Sejlet er vejrstærkt, fordi vinden - ligesom vandet - passerer direkte igennem sejlduggen. Det kan derfor bruges ude det meste af året. Sejlet skal desuden ikke monteres med en hældning, da der ikke kan samle sig vand på stoffet.

 

 

Dette vandafvisende solsejl (200g/m2) specialsyer vi efter mål, i 6 flotte farver. Dette materiale er meget alsidigt og nemt at håndterer, hvorfor det er en bestseller blandt vores kunder.

Sejlets vandafvisende egenskaber gør at det skal monteres med en hældning på mindst 20 grader, så regnvandet ikke samler sig på sejlet. Vi har kort leveringstid og det er nemt at bestille et skræddersyet solsejl dirkete her på siden. 

Vi syer solsejl på mål i dette kraftige vandtætte markise stof (280g/m2). Materialet har en coating der gør sejlet 100% vandtæt, der er meget populær blandt vores kunder der bruger den som et alternativ til overdækninger og halvtag. Sejlet fås i 4 forskellige neutrale farver, der passer til alle former for bygninger og udemiljøer. 

 

 

Tilbehør til solsejl - Hvad skal du bruge til montering af solsejl? 

Karabinhager er perfekte hurtig hægte solsejlet af og på. Vores karabinhage er fremstillet i rustfrit stål, så de holder til at hænge ude i mange sæsoner.

Et frølår til vandret opstramning er gode til de mindre sejl. Samtidig er de gode til monteringspunkter, hvor der ikke er mulighed for at monterer et frølår på enten stolpe eller væg. 

Frølåret er fremstillet i et slidfast nylon, og den fungerer fuldstændig som en almindelig teltbardun.

 

 

Vores bardunstrammere er perfekte til de mere permanente monteringsløsninger til solsejl. 
Bardunstrammerne fås i 2 størrelser, der passer til størrere og mindre sejl. De er udført i rustfrit stål så du ikke skal bekymre dig om rust. 

En fjeder hjælper med at lade solsejlet bevæge sig i vinden, selvom det er spændt stramt op. De fås i 2 størrelser, som passer store og små sejl. 

Fjedrene er fremstillet i rustfri stål af høj kvalitet. 

 

Vores line til solsejl i 5 mm er fremstillet af et slidfast nylon, som kan bruges til alle solsejl.

Den købes i forskellige længder her på siden, som du selv kan dele op. Og vil du undgå flossede ender, skal du bare følge guiden her i videoen. 

Som alternativ til line, kan man anvende kæder til de mere permanente monteringer af solsejl. 

Vores kæde i rustfri stål er velegnet til særligt de store solsejl. Og som bonus fungerer kæden også som tyverisikring ;)  

 

Klampen bruges til at fastholde linen til dit solsejl, og er magen til den man kender fra en flagstang.

Vores klampe er udført i rustfri stål og kan anvendes til alle typer opsætninger. Den er nem at betjene, og du lærer hurtigt at mestere dette smart stik i videoen. 

Et frølår fungerer ligesom klampen, men er hurtigere at betjene. Det er vores stykke tilbehør i sortimentet.

Frølåret er udført i rustfri stål, så du ikke skal bekymre dig om noget.   

 

Vores øjeplade er et alsidigt beslag til montering af solsejl. Beslaget er udført i rustfri stål, og kan monteres på stolper, sternkanter eller murværk. 

Øjeskruen er velegnet til montering på træ, da skruen har et trægevind. Den er fremstillet i rustfri stål så den har lang holdbarhed. 

 

 

Blokhjulet hjælper med at justere linen til dit solsejl. Den har et drejeled, som gør at den altid kan bevæge sig i linens retningen, så den ikke bliver udsat for unødvendigt slid. 

Blokhjulet er udført i rustfrit stål af højeste kvalitet. 

Så nemt er det at montere et solsejl. Det er en god ide at have monteringstilbehører sidden fast på monteringspunkteren, således at man nemt kan tage sejlet ned og sætte det op. I denne video monteres 2 stk specialsyede solsejl syet i 200 gr. kvalitet i farven lys grå.

 

LegepladsPRO solsejlet & opmåling af specialsyet solsejl

LegepladsPRO solsejlet er UV-801-certificeret af Teknologisk Institut. Det betyder, at sejlet beskytter mod 90% af skadelige UV-stråler. 
Sejlets tykkelse er 320g/m2 så det er meget modstandsdygtigt overfor slid og vind og vejr, hvorfor det egner sig til institutioner og børnehaver.

Hvis du følger vores guide til opmåling af et specialsyet solsejl, får du altid et præcist og godt resultat.